Boğaziçi diyaliz merkezi Pendik böbrek yetmezliği yaşayan kişiler için özel olarak hizmet veren yerlerden biridir. Böbrek yetmezliği olan kişilerde böbrekler işlevini yerine getiremez. Bu da vücutta birikmiş olan atık maddelerin böbrekler aracılığı ile dışarı atılamaması demektir.
Diyaliz makinesi sayesinde atık maddelerin dışarı atılması işlemi böbrekler yerine gerçekleştirilir. İşlem sırasında hastanın vücudundaki kan damar yoluyla boşaltılır, filtreler aracılığı ile temizlenir ve tekrar vücuda geri verilir.
Filtreler atık maddelerin süzülmesini sağlayan zarların yerine geçer. Böbrek hastası olan kişilerin durumuna göre haftalık olarak diyaliz seansları gerçekleştirilir. Bu seansların sayısı 2 veya 3’e kadar çıkabilir.
Oldukça önemli ve dikkat gerektiren bir işlem olduğu için profesyonel olarak gerçekleştirilmesi gerekir. Hijyenik koşulların tam anlamıyla sağlandığı Boğaziçi diyaliz merkezi Pendik hastalar için gerekli hizmeti sunarak onlarca insana hizmet vermektedir.
Hemodiyaliz sayesinde vücutta yiyecekler aracılığı ile birikmiş olan fazla su ve atık maddeler böbreklerin yapacağı gibi temizlenmiş olur. Uzman hekim ve hemşireler her zaman hastayı kontrol ederler. Bir merkeze gittiğinizde farklı hastalar ile tanışarak kendinizi yalnız hissetmemeye başlarsınız. Servis hizmeti ile hasta adresten alınır ve işlem sonrası yeniden evine bırakılır.
Diyaliz makinesine hasta her gün girmez ve doktorun belirlemesine göre haftada 2 veya 3 kez seans gerçekleştirilir. Tedavi sırasında hastanın rahat etmesi için her şey yapılır.
Pendik Diyaliz Merkezi Uygulamaları
Vücutta böbrekler işlevini yerine getiremez hale geldiğinde diyaliz ile dışarıdan müdahale edilir. Boğaziçi diyaliz merkezi Pendik hizmeti aldığınızda böbrekler yerine diyaliz makinesi vücuttaki atıkların dışarı atılması işlemini gerçekleştirir.
Ürik asit, üre ve benzeri maddeler vücudumuzdan atılması gereken maddelerdir. Normalde bu maddeler idrar yoluyla atılır. Fakat böbrekler çalışmadığında maddeler kanda birikmeye başlar ve tehlikeli bir durum oluşturur. Bu sebeple hastaların diyaliz makinesine girmesi gerekir.
İşlem sırasında hastanın kanı damar yolu ile dışarı alınır ve filtreden geçerek ve diyaliz solüsyonuna karışarak temizlenerek yeniden hastanın vücuduna verilir. Böbrek yetmezliğine bağlı olarak iştahsızlık, uykusuzluk, bulantı, kilo kaybı, anormal kanama gibi semptomlar ortaya çıkabilir.
Bu semptomları gösteren hastanın muhakkak diyalize girmesi gerekir. Boğaziçi diyaliz merkezi Pendik hastanın durumuna göre haftada kaç seans alması gerektiğine uzman doktor karar verir. Hastanın ihtiyacı olduğu kadar diyaliz makinesine girmesi oldukça önemlidir.
Bu sebeple randevuları kaçırmamak gerekir. Diyaliz makinesine girdiğinizde kendinizi daha sağlıklı hissetmeye başlarsınız. Günlük hayatınızdaki sorumluluklarınızı daha kolay şekilde yerine getirirsiniz.
Yaşam kalitenizi ve ömrünüzü arttırır. Hastanın semptomları eğer ağırlaşırsa hastaneye yatmak zorunda kalır. Eğer düzenli şekilde diyaliz makinesine girerseniz hastaneye yatmanıza neden olabilecek durumları önceden engellemiş olursunuz. Sizin için yeterli diyaliz alma seansını doktorunuz belirler ve her hafta sonuçları tekrar kontrol eder.
Pendik Diyaliz Merkezi İletişim
Hemodiyaliz hastalara genel olarak haftalık 3 seans olarak uygulanmaktadır. Seanslar normalde 4 saat sürer fakat doktorunuz bu zamanı uygun olacak şekilde değiştirebilir. Boğaziçi diyaliz merkezi Pendik doktorunuz bildirdiği sayıda ve sürede diyalize girmek önemlidir.
Seansları kaçırmamanız sonrasında istenmeyen olumsuz durumlar yaşanmasını önler. Diyaliz merkezinde size özel bir program hazırlanır. Bu programa uyduğunuzda sağlığınız her geçen gün daha da iyiye gider.
Tedavi sırasında eğer bulantı, baş dönmesi, kramp gibi belirtiler ortaya çıkarsa doktora bildirdiğiniz zaman gerekli müdahaleleri yaparak sizi rahatlatırlar. Bu tür belirtiler olmadığında çok rahat bir şekilde diyaliz tedavinizi bitirirsiniz. Sorunsuz bir diyaliz makinesi seansı için doktorlar yanınızda olur.
YORUMLAR