Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın, geçtiğimiz yıl mart ayında bir haber sitesinde söylediği "Selami Değirmenci, AK Parti adayı Tahir Sert'ten 450 bin TL para aldı" sözlerine ceza geldi.
İftira atıldığını belirterek konuyu yargıya taşıyan eski belediye başkanı Selami Değirmenci haklı bulundu ve Başkan Işıklar ceza aldı.
1. Asliye Ceza Mahkemesi geçtiğimiz günlerde kararını vererek, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ı "iftira atma suçundan" 8 Bin TL tazminata mahkum etti.
IŞIKLAR NE DEMİŞTİ?
Başkan Işıklar, 7 trilyon değerindeki Ortaköy arsa satışıyla ilgili "hayır" diyen CHP'li meclis üyeleri Ünal Doğrul, İbrahim Çeşmecioğlu, Figen Yıldız ve Mümin Koçoğlu'nun bu tavrından ötürü Selami Değirmenci'yi sorumlu tutmuştu. Bu isimlerin disipline verileceğini dile getiren Işıklar, "İçimizdeki hainlerin tespit edilmesi için arsa satışını gündeme getirdik" diyerek, "Bunların nedeni seçim döneminde Tahir Sert’ten 450 bin TL alan Selami Değirmenci’ye önseçim sürecinde destek vermiyor olmamdır. Ben ne yapacağım? Sen gideceksin Tahir Sert’ten seçim dönemi parayı alacaksın, ben de önseçimde gelip sana destek olacağım. Bana gülmezler mi?" açıklaması yapmıştı.
YORUMLAR