Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile ortaklaşa başlatılan Uygulamalı Girişimcilik kursunun 7. Etap eğitimleri başladı. Bugüne kadar yaklaşık 300 kişiyi sertifika sahibi yapan ve KOSKEB’den hibe kredi almaları için fırsat yaratan Silivri Belediyesi’nin Esnaf Odası desteği ile başlattığı eğitimler, 10 iş günü boyunca toplam 70 ders saati sürecek. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Oda Başkanı Nuray Koçer, Silivri Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Hakan Kocabaş, Silivri Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Ercan Çalışkan ve Silivri Belediyesi Kariyer İstihdam Ofisi Sorumlusu Orhan Öpçin ile birlikte Girişimcilik Kursunu ziyaret ederek, kursiyerlere başarılar diledi.
KOÇER: “KATILIMINIZDAN MUTLULUK DUYDUM”
Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer, şunları söyledi: “Yeni bir girişimcilik kursuna hepiniz hoş geldiniz. İlçemizde nitelikli işgücü oluşturulması konusunda çaba harcayan Belediye Başkanımız Özcan Işıklar’a teşekkür ediyorum. Bayanların her konuda olduğu gibi bu konuda da duyarlı olduğunu görüyorum ve gururu duyuyorum. Hepinize katılımız için teşekkür ediyorum. Ben de bir esnaf olarak sizleri bu kursta görmekten çok memnun oldum.”
KOCABAŞ: “İLK ADIMI ATMAK ÇOK ÖNEMLİDİR”
SİAD Başkanı Hakan Kocabaş ise, “Bütün işlerini bırakıp böylesi sosyal projelere imza atan Belediye Başkanımız Özcan Işıklar ve ekibine teşekkür ediyorum. Sizler önümüzdeki yıllarda çok daha büyük yerlere gelirsiniz, ilk adımı atmak burada çok önemli. Bugün neden burada olduğumu da açıklamak isterim. Silivri’de sivil toplum kuruluşlarının birlikte çalışmasının önemine inandığımdan için buradayım. Bu kursların ileride daha da geliştirileceğine inanıyorum, hepinize başarılar diliyorum” dedi.
IŞIKLAR: “DEVLET YOL AÇICI VE KOLAYLAŞTIRICI OLMALI”
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ise gerçekleştirilen ziyarette şunları söyledi: “Bir kentin kalkınması, huzur ve barış içerisinde birlikte yaşamasının en önemli koşulu refah olmasıdır. Yoksullukta, çaresizlikte, fakirlikte, fukaralıkta ne eşitlik, ne de adalet yeşertemezsiniz. İnsanın yaşadığı dünyaya, ülkeye ve kente ait hissetmesinin tek koşulu kaybedecek şeylerinin olmasıdır. Kaybedecek bir şeyleri olmayınca bombayı koyup pimi çekecek duruma geliyor insanlar. O bataklığı kurutmanın tek yolu; insanları iş, güç ve gelecek sahibi yapabilmektir. Bunları da bilgi ile beceri ile yapacağız. Sertifika dediğimiz şeyin önemi aslında bu. Burada esnaf kültürünün, girişimcilik anlayışının gelişmesinin en önemli unsuru devletin yol açması, yönlendirmesi ve kolaylaştırıcı olması gerekliliğidir. Kamunun böyle bir görevi var. Kolaylaştırıcı, yaşanmış tecrübeyi sizinle paylaşacak bir eğitim süreci bunlar çok önemli. Yeterli m? Kesinlikle yeterli değil. Maddi kaynaklarla desteklenmesi gerektiğine inanıyorum. Küçük esnafın, orta ölçekli girişimcinin, büyüyeme niyet etmiş, bilgi ve becerisini paylaşacak olan kişilerin mutlaka desteklenmesi gerektiğine inanıyorum.”
YORUMLAR