Silivri Belediyesi Seracılık ve Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Kursu tamamlandı. Eğitime katılan kursiyerlerden başarılı olanlar için, Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’nde sertifika töreni düzenlendi. Törene Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Namık Kemal Üniversitesi Sürekli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Ümit Geçgel, Bezmialem Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Kartal ve Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu da katıldı.
GEÇGEL: “KURSLARA KATILIM ORANI ÇOK YÜKSEKTİ”
Namık Kemal Üniversitesi Sürekli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Ümit Geçgel, yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Sürekli eğitim merkezi olarak, Namık Kemal Üniversitesi’nde çok farklı alanlarda eğitim vermekteyiz. Öğrencilerden gelen talepleri değerlendiriyoruz bu talepler doğrultusunda eğitimler veriyoruz. Belediyelerle de işbirliği çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bunlardan ilki Silivri Belediyesi ile başladı. Öncelikle iki tane arıcılık kursu, daha sonra tıbbi bitkiler kursu, sonra da seracılık kursu ile devam etti. Katılım bizim için çok yüksek rakamlardı. Bu katılımın yüksekliğini gösteren bir ölçüt aslında. Şu an 3. arıcılık kursuna başladık buna devam ediyoruz. Ben kursiyer sayısının çok daha yükseklere ulaşacağını tahmin ediyorum. Ben belediye başkanımıza teşekkür ediyorum, burada çok büyük emek harcanmış. Umarım bu pratikte verilen kurslar, teoriye yansır ve herkes bundan faydalanır.”
KARTAL: “SİLİVRİLİLERİ KISKANIYORUM”
Bezmialem Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Kartal, törende yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Öncelikle ben Silivrileri çok kıskanıyorum. Bir Silivrili değilim ama burada yapılan gerçekten çok önemli. Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Ben fuarları çok gezerim dünyada doğal ürünler, doğal tarımlarla ilgili. Dünya artık doğal ürünlere dönüyor, doğal tarıma dönüyor. İnsanlar doğal boyaları kullanıyorlar, doğal ürünleri kullanıyorlar. Tıbbi aromatik bitkilerle ilgili inanılmaz farklı ürünler var. Aklınıza gelebilecek her bitkiden ürünler elde ediliyor, bu ürünler her sektörde kullanılıyor. Dolayısıyla sayın belediye başkanımızın yaptığı Türkiye’de bir öncülüktür. Bunu yapmış olması çok değerli. Sizler Silivri’de yaşarken belki şuan fark edemiyor olabilirsiniz ama birkaç yıl sonra bu ekilen tohumlar yeşerecek ve bölge hatta ülke kalkınmasına katkı sağlayacak. Tıbbi aromatik bitki zenginliğimizi, ekonomiye dönüştürmemiz gerekiyor. Silivri buna öncülük ederse ki ediyor zaten, ben güzel şeylerin olacağına inanıyorum. Belediye başkanımıza ve belediye çalışanlarına gösterdikleri büyük özveri için çok teşekkür ediyorum” dedi.
İSTANBULOĞLU: “TRAKYA TARIM ALANLARINDA ÖNCÜDÜR”
Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu: "Doğal kaynaklarımızın en başta geleni tarım. Tarım bizim insanımızın, bizim ülkemizin en büyük servet ve zenginlik alanıdır. Düşük maliyetle, büyük istihdam sağlayan en büyük sektör tarımdır. Trakya bölgesi, ülkemiz tarım alanları içerisinde en önde gelen yerdir. Burada üreten insanın eğitim düzeyi ülke genelinde en yüksek seviyede. Tarım artık bilinen şeklinden çıktı, şimdi arıcılık, seracılık, sebzecilik, süs bitkileri var. Bunlar gelecekte tarımın daha ekonomik getirisi yüksek olan alanları. Bunlara bakıyoruz ve Silivri’yi görüyoruz. Sayın belediye başkanımızın şahsında çok güzel işler yapılıyor. Biz de fakülte olarak bu şekilde sahada çalışmış oluyoruz” dedi.
IŞIKLAR: “ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİ BAŞARI GETİRDİ”
Sertifika töreninde üniversite işbirliğinin öneminden söz eden Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ise: “Bilim ve akılla hareket etmediğin sürece bunların olması mümkün değil. Bunları var eden özellikle Namık Kemal Üniversitemiz ve Bezmialem Üniversitemiz, bunlar köklü önemli bilim yuvaları. Üniversite iş birlikleriyle neleri başarabildiğimizi gördük.
Biz üniversitelerimizi çocuklarımıza birer diploma verip, kapı önlerinde iş bekleten kurumlar gibi gördük. Ekonomiye, sosyal hayata katkı sağlayan, yaşamda karşılıkları olan ve üreterek hizmet sağlayan iklim oluşturamadık. Üniversitelerin böyle olmadığını gösteren iki kurum bugün aramızda. Nasıl bir eğitim? İlkokuldan önce aileden başlayan bir eğitim, anaokulundan başlayan eğitimlerle kendinden başkası için de yaşayabilmek, hemşeri bilinci yüksek, bilimsel düşünebilen, sorgulayan, hesabı soran, araştıran, sonuçlarını merak eden ve sonuçlarını takip eden bir insan profili oluşturabilmek. Bunların hepsinin adını bir çember içinde toplarsak; demokrasi. Demokraside çağdaş, özgür düşüncenin ve açık toplumların sonuçlarıdır bunlar. Markalar üreteceğiz, değerler yaratacağız ama değer yaratmak, üretmek önce bu cumhuriyetin değerlerini koruyarak olacak! Başka mümkünatı yok.
“İLÇEMİZ DÜNYA MARKASI HALİNE GELECEK”
Açık toplumlarda; tartışan, biat kültürünün üstesinde demokratik kurumları gelişmiş, demokratik toplum kuruluşlarıyla, üniversiteleriyle, bütün kurumlarıyla beraber demokratik bir yapıya ihtiyaç var. Bunu da doksan küsur yıl önce büyük Atatürk kurmuş. Şimdi biz bu değerlere sahip çıkarak, sonuna kadar üniversitelerimizle, bilimsel alanlarıyla daha çok üreterek yaşayacağız. Daha kaliteli, standartları yüksek mal üreteceğiz. Silivri, üretken dinamik bir yer. Açık bir toplum yapısı, diyalog içinde farklılıklarını bir kenara bırakabilen, amacı sadece üretim olan, daha iyi yaşamak olan bir kent. 430 km2 tarım alanı, bir o kadar yerleşim alanı var. Hem sanayimiz var, hem hizmet sektörlerimiz, hem tarımımız var, hem de din ve kültür turizmimiz var. İlçemizde 5000 yıllık bir mezar bulundu. Silivri’yi bir dünya markası haline getirebiliriz. Biz Silivri’de sadece üretimi düşünüyoruz. İlçemizi, çocuklarımızın geleceğini düşünüyoruz. Farklılıklarımızı zenginlik sayacağız, bir kap içinde eriterek büyük bir halıya çevireceğiz, büyük bir halı, rengârenk bir halı üreterek zenginleşeceğiz. Ya üretim ve özgürlük, ya da sefalet. Üretimin de eğitimle olduğu görerek, çalışmalarımıza devam ediyoruz” şeklinde konuştu. Gerçekleşen törende kursiyerlere sertifikaları teslim edildi.
Haber Merkezi
YORUMLAR