Silivri’de Afet Komandoları görevde!
Reklam

Silivri'de Afet Komandoları görevde!

Silivri Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, günümüz koşullarına uygun halde tam teçhizatlı olarak düzenlediği Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi ile olası bir afete hazır.

Silivri'de Afet Komandoları görevde!

Silivri Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, günümüz koşullarına uygun halde tam teçhizatlı olarak düzenlediği Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi ile olası bir afete hazır.

Silivri'de Afet Komandoları görevde!
22 Ağustos 2016 - 18:24

Silivri Belediyesi, Afet Koordinasyon Merkezini günümüz koşullarına göre revize ederek bir merkez haline dönüştürdü. Silivri Belediyesi Yol Bakım Şantiyesi’nde bir toplantı salonunda yürütülen çalışmalar, artık 50 metrekare alana tam teçhizatlı şekilde kurulmuş olan Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi ile sürdürülecek.  17 Ağustos 1999 depreminin yıldönümü kapsamında gerçekleştirilen açılışa; Belediye Başkan Vekili Bora Balcıoğlu, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Devrim Uzun, CHP Silivri Kadın Kolları Başkanı Elif Yılmazer, Silivri Sanayi Sitesi Başkanı Ercan Çalışkan, İnşaat Mühendisleri Odası Silivri Şubesi Temsilcisi Mustafa Yazıcı, Doğa Hareketleri Araştırma Derneği Başkanı Fuat Agalday, Mahalle Afet Derneği Türkiye Koordinatörü Hüseyin Karadayı, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Solak, Belediye Birim Müdürleri ve afet gönüllüleri katıldı.

AGALDAY: “BELEDİYE İLE BİRLİKTE DEPREM İSTASYONLARI KURDUK”

Doğa Hareketleri Araştırma Derneği Başkanı Fuat Agalday, merkezin açılışında yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Bugün güzel bir tesisin açılışını yapmak için toplandık. Doğa Hareketleri Araştırma Derneği olarak Silivri Belediyesi ile birlikte Selimpaşa, Mimarsinan, Çanta ve Gümüşyaka mahallerinde depremi önceden tahminle ilgili istasyonlar kurduk. İstasyonlardan Marmara Bölgesinde yaklaşık olarak 50 tane bulunmakta ve buradaki tesiste bunların verilerinin incelenmesini sağlayacağız. Ben katkılarından dolayı belediye başkanımıza ve bütün belediye çalışanlarına çok teşekkür ediyorum.”

KARADAYI: “SİLİVRİ BELEDİYESİ ÇITAYI YÜKSELTTİ”

Mahalle Afet Derneği Türkiye Koordinatörü Hüseyin Karadayı, konuşmasında şunları söyledi: “Burada çok değerli, insani açıdan önemli bir durum yaşıyoruz. İnsan hayatına etki eden, insan hayatını doğrudan kurtarmaya yönelik bir çalışmanın Silivri’de bir adımını atıyoruz. Bizde mahalle afet gönüllüleri olarak yaklaşık 12 yıldır bu çalışmanın içerisindeyiz. Öncelikle 6 seneden bu yana mahalle afet gönüllerine kapısını açan ve her türlü olanağı, her türlü desteği sunan Silivri Belediye Başkanımıza, Başkan Yardımcılarımıza ben herkesin huzurunda çok teşekkür ediyorum. Silivri Belediyesi’nin yaptığı bu çalışma bunun için çok önemli. 6 yıldır birlikte yürüttüğümüz bu çalışmaları Silivri Belediyesi bugün bir çıta daha yukarıya taşıdı. Silivri Belediyesi, kendi içerisinde kamulaştırarak büyüttüğü bu çalışmayı, insanların olası bir afete karşı hazırlıklı olmalarını, gönüllü yapılanmayı arttırarak daha da büyütmeyi hedefliyor.” 

BALCIOĞLU: “OLASI BİR AFETE TÜM EKİPLERİMİZ İLE BİRLİKTE HAZIRIZ”

Belediye Başkan Vekili Bora Balcıoğlu ise yaptığı konuşmasında: “İnsan yaşamından, insan sağlığından daha önemli bir şey olmadığını görmekteyiz. Hizmetin temelinde sevginin yattığını burada daha iyi görüyoruz. Gönüllülük, fedakârlık ve bu tarz durumlarda hiçbir şey düşünmeden insanın aklına ilk gelenin insan sağlığı olduğunu biliyoruz. İlçemizde, diğer ilçelere göre büyük bir farklılık var inanın gezdiğimiz ilçelere baktığımızda bu farklılığı burada daha iyi görüyoruz. Gerek tarım, gerek deniz, gerek mimarisi ve tarihi yapılarından tutun da kültüründen, sanatından, sporundan, yaşam şeklinden Silivri her anlamda farklı ve özel. Biz bu farklılığı nasıl faydaya dönüştürebiliriz, nasıl ortak çalışmalar hayata geçirebiliriz diye düşünüyor ve çalışıyoruz. Bugün açacağımız merkezimizin de bu nedenle önemi büyük. Mahalle ve afet gönüllerine teşekkür ediyorum, en büyük alkışı onların hakkettiğini düşünüyorum. Afet gönüllülerimizin çabalarına destek vermeye devam edeceğiz. Tam teçhizatlı merkezimiz ile olası bir afete tüm ekiplerimiz ile birlikte hazırız” dedi. Gerçekleşen konuşmaların ardından merkezin açılışı gerçekleştirilerek, Silivri Belediyesi ile Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG – AME) arasında işbirliği protokolü imza altına alındı.

SİLİVRİ BELEDİYESİ AFET KOORDİNASYON ÇALIŞMALARI

*Silivri Belediyesi; ortalama 165.000 nüfus, 893 km2 yüzölçümü, 45 km sahil şeridi uzunluğu ve il merkezine yaklaşık 67 km uzaklığa sahip bir ilçe olarak Afet Koordinasyonu anlamında gerekli çalışmalar düzenli ve stratejik olarak yapılmaktadır. Eksik kalınan noktalarda gerekli iyileştirmeler yapılması konusunda da gerekli planlamalar devam etmektedir.

*İlçemiz genelinde Belediyemiz ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve de Silivri Kaymakamlığınca 119 adet toplanma alanı ile 3 adet ana tahliye alanı tespit edilmiştir.

*Silivri Belediyesi ile Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği Acil Müdahale Ekibi (MAG-AME) ile işbirliği yapılarak, belediye bünyesinde arama ve kurtarma ekibi kurulmuş ve ilk aşamada 9 kişilik bir ekip, Ekim 2015 – Haziran 2016 tarihleri arasında 9 aylık bir eğitime tabi tutularak sertifikalandırılmıştır. 2016-2017 yılı içerisinde bu ekibin sayısının arttırılarak eğitimlere devam edilmesi planlanmaktadır.  

* Afetlere hazırlık konusunda Silivri Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bütçesinde her yıl 150.000 TL’lik bütçe ayrılmaktadır.

* Doğa Hareketleri Araştırma Derneği (DOHAD) ile Silivri Belediyesi arasında yapılan protokol kapsamında, ilçe genelinde Gümüşyaka, Çanta, Mimarsinan ve Selimpaşa mahalleleri olmak üzere 4 adet deprem öncü araştırma ve izleme istasyonu kurulumu yapılmıştır. Sürekli olarak ısı değişimleri, deniz suyundaki gaz oranları gibi sismik ölçümler kontrol edilmekte, anormal değişimler seyredildiği takdirde gerekli bilgilendirmeler yapılmaktadır. Silivri Belediyesi web sitesi üzerinden ulaşmak isteyen vatandaşlar, duyurular kısmından bu istasyonları sürekli olarak canlı takip edebilmektedir.

*Silivri Belediyesi Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi, tüm resmi ve sivil kurumlarla irtibat kurulabilecek telsiz altyapısı ve muhabere istasyonu, uydu telefonu, fiber internet altyapısına sahip bilgisayar, toplantı odası, arama ve kurtarma ekibinin malzeme dolapları ve projeksiyon sistemi gibi donanımlara sahip bir tesistir. Olası afet durumlarında tüm araç gereç ve teknik donanıma sahip hizmet alanıyla, 7 gün 24 saat tüm ilçeye kolaylıkla müdahale imkanı oluşturmak için kurulmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Silivri’de kaçak tütün operasyonu
Silivri’de kaçak tütün operasyonu
Silivri’de trafik denetimlerinde 293 sürücüye ceza, 40 araç trafikten men edildi
Silivri’de trafik denetimlerinde 293 sürücüye ceza, 40 araç...