Silivri'de depremle ilgili seminer düzenlendi

Silivri Belediyesi ve Türk Kızılay Derneği ortaklığında "Deprem Öncesi ve Sonrasında Alınacak Önlemler" konulu seminer düzenlendi. Bugün saat 19.00’da Silivri Belediyesi Önder Yılmaz Tiyatro Sahnesi'nde düzenlenen seminere, çok sayıda vatandaş katıldı.
Programın açış konuşmasını Türk Kızılay Derneği Silivri Şube Başkanı Yunus Emre Kılıç yaptı. Kılıç, derneğin Silivri faaliyetleriyle ilgili bilgi verdi. 
Kılıç’ın ardından konuşan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ise Silivri’nin pilot bölge olduğunu vurguladı. “Kentsel dönüşüme ihtiyaç olan alanlar tespit edilecek” diyen Başkan Yılmaz, “Silivri’de hep birlikte yaşadığımız 5.8’lik depremde bile belediye Kaymakam Bey’e, bizler sivil toplum örgütlerine, siyasi partilere baktık, dayanışma içerisinde olduk ama bunların çok daha eş güdüm halinde koordineli bir şekilde kimin o anda, neyi, nasıl yapacağını bildiğini hep beraber hayata geçirebiliriz. Kentsel dönüşüm, stratejik belgesi adı verilen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın tüm yerel yönetimlerden istediği ama maalesef ki maddi imkansızlıklar veya bir takım eksikliklerden dolayı bir çok yerel yönetimin bunu ıskaladığı veya ihmal ettiği Kentsel Dönüşüm Stratejik Belgesi’nin hazırlanması noktasında ciddi bir çalışma içindeyiz ve artık eyleme geçtik. İstanbul’da yanılmıyorsam iki üç belediyenin dışında Kentsel Dönüşüm Stratejik Belgesi dışında fazla hazırlığı olan bir belediye yok. Biz bu kapsamda Kentsel Dönüşüm Stratejik Belgesi’nin ihalesini yaptık. Bu konuda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığımız ve Çevre Bakanlığımızla hali hazırda görüşmelerimiz sürüyor. Bu çalışmalar kapsamında ilçemizin zemin haritasını yaptırıyoruz. İBB son yaşanan depremin ardından İstanbul’da üç ilçeyi pilot ilçe ilan etti. Bunlar Fatih, Avcılar ve Silivri’miz” şeklinde konuştu. 

“7,5’İN ÜZERİNDE SÖYLENEN BİR TEVATÜR”
Deprem öncesi ve sonrasında alınacak önlemlerle ilgili konuşan Kızılay Afet Eğitim Uzmanı Çağrı Çakır, “2011 yılında dünya üzerinde yaklaşık 10 bin yıkıcı deprem meydana gelmiş. Depremin ne büyüklükte olacağı biliniyor mu? Peki ne zaman olacağı bilinir mi? İstanbul üzerinden karar verelim. Neden İstanbul’da deprem olacakmış diyorlar. Erzincan’da 1935 yılında 7’nin üzerinde bir deprem meydana geliyor. Yaklaşık 39 bin kişi hayatını kaybediyor. Sonra bu fay hattı üzerinde Ankara’da, Çankırı’da, Tokat’ta büyük depremler meydana geliyor. Ta ki 99’a kadar. Bu depremle birlikte bu fay hattındaki kırılma Marmara Denizi’ne doğudan dayanıyor. 9 büyüklüğünde bir deprem olma olasılığı yok. Bu fay hattında en fazla 7,4 veya 7,5 büyüklüğünde bir deprem meydana getirebilir. Onun üzerinde söyledikleri deprem aslında bir tevatür. Biraz önce izlediğiniz tsunami de 9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremde yıkılan binadan ölen insan yok. Bizde ki 7,2’ydi sonuç ortada” diyerek vatandaşlara neler yapılması gerektiğini anlattı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum