Rektör Salih Aynural ile görüştüm
Eren Ermiş

Eren Ermiş

[email protected]

Rektör Salih Aynural ile görüştüm

01 Eylül 2018 - 11:53

Rumeli Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Salih Aynural’ı, Silivri’de üniversite açıldığı 3 yıldır tanırım. Yaptığı çalışmalarıyla başarılı buldum bir akademisyen. Medyada çıkan habere şaşırdım ve telefon edip sordum. Adnan Oktar ile hiçbir şekilde tanışmadığını ve görüşmediğini, birkaç ay önce bir vakıf programına konuşmacı olarak katıldığını, sadece burada karşılaştıklarını söyledi.
*
Konuşmacı olarak davet edildiği ‘Atatürk ve Aydınlık Türkiye Konferansı’nda yaptığı konuşma sorasında salona Adnan Oktar’ın geldiğini, bu sebeple ilişkilendirildiğini belirtti. Konferansa birçok sanatçı ve siyasetçinin de katıldığını söyledi. Konuşmasının içerisinde ise “Güçlü bir Türkiye ve Türk dünyası olduğunu” ifade etti.
*
Rektör bey, suçlamaların delilsiz, çarpıtma ve karalama amacı taşıdığını düşünüyor. Süreçle ilgili hukuki haklarını başlattığını belirtti. Ayrıca üniversiteden görevden alma olmadığı, 15 Ağustos’ta izne ayrıldığını, yıllık izinde olduğu için 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerine vekilinin katıldığını aktardı.
*
Yaptığım araştırmada, bu vakfın Milli Değerleri Koruma Vakfı olduğunu öğrendim. Sayın Rektör Salih Aynural burada konuşma yapıyor, salona Adnan Oktar geliyor ve kısa bir selamlama oluyor. Rektör beyin anlattıkları gibi.
*
Nisan ayındaki konferansın üzerinden 4 ay geçiyor, Temmuz ayında Adnan Oktar cemaatine operasyon başlatılıyor. Buraya dikkat, rektör bey bu konferansa katıldığı için soruşturma falan geçirmiyor. Ama medyaya "Adnan Oktar operasyonu kapsamında görevinden alındı" şelinde haber çıkıyor. Düştüğü durum bunlardan ibaret. Kendisinin dediği gibi; bağlantı yok, ilişki yok, soruşturma yok, görevden alma yok, hiçbir şey yok. Fakat ortada medyaya servis edilen bir haber var...    
*
Salih Aynural’ın konuşma yaptığı panelde, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim Görevlisi Prof. Dr. Anıl Çeçen, Eski Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan da konuşma yapıyor.  
İlk kadın bakan İmren Aykut, AKUT kurucusu Nasuh Mahruki, Spor Spikeri Halit Kıvanç videolu mesaj gönderiyor. Sanatçılar Zakeriya Ünlü, Muazzez Ersoy, Çılgın Sedat, Muazzez Abacı ve Arif Susam, oyuncu Engin Çağlar, Oktar’ın başka davetlerine katılan isimler.  
Dahası, Ak Parti Kahramanmaraş eski Milletvekili Mehmet Ali Bulut, Adnan Oktar’ın 2015 yılındaki iftarına katılıyor ve hatıra fotoğrafı çektiriyor. Bir başka AK Partili eski milletvekili Mücahit Daloğlu da Oktar hayranlarından.
Peki onlar da aynı şekilde linç ediliyor mu?
*
Bağlantılar nasıl, hangi aşamada, dosyada saklı. Yargı süreci devam ediyor.
Bu durumdan da anlayacağımız, 30 yıllık kariyer 30 saniyede yok edilebiliyor bu ülkede.
Bir anda suçlusun. Sabah uyanmışsın, hain olmuşsun... 

Allah sonumuzu hayır eylesin.  

 

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Ömer Faruk SELAMLI
    5 yıl önce
    Tanıdığım Salih Aynural değerli bir akademisyendir, ömrünü bilime adayan bir insan hakkında ipini koparan birinin yaptığı bu iftira elbet döner kendini bulur. İftira atana yazık oldu.