"Toprak" konusunda birçok kez hemfikir olduğum Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın son çıkışlarını anlamak mümkün değil. Özellikle 'Halk Toplantıları'nda verdiği "koruyacağız" mesajlarıyla, yapmaya çalıştıkları kafa karıştırıyor. Yani, söylemiyle eylemi birbirinden farklı hale dönüşünce, Başkan beyin ne yapmak istediği akıllarda kördüğüm haline geliyor. Niyetleri okuyamayız ama, mevzulara vakıfız evelallah.
Arazi mafyasına karşı savaş açması.. Tarımsal Üretim Merkezi'ni kurması.. çeşitli üniversitelerle tarım protokolü imzalaması.. en çok alkış aldığı başlıca hareketlerdi. Fakat bir yandan böyle bir Işıklar varken, beri taraftan 17 Aralık'taki tarla satışı "mesele" yarattı.
Son Meclis toplantısındaki "borçlanma" kriziyle birlikte, "Hem satış var hem borçlanma, nereye gidiyor bu işin sonu?" tepkisi, muhalefetin halklı tavrına neden oldu.
***
Yaşananlar, yaşanacakların teminatıdır. 115 milyon TL borcu olan bir Silivri Belediyesi'ne, 7 milyon 500 bin daha borç eklendi; dolayısıyla 122 milyon 500 bin TL borç oldu olacak. Sahiden nereye gidiyor bu işin sonu?
"Arsa/tarla satışı var, ortada kalıcı hizmetler yok! Kamu, kurum ve kuruluşlardan borç para almak var, ortada yine hizmet yok!" diyen AK Parti, bu sorgulamalarıyla haklı olmuyor mu?
Biri halkı biri haksız demiyorum, işin sonunu merak ediyorum. Nasrettin Hoca'nın "Hanım sen de haklısın" hikayesindeki gibi olmasın bu iş! Herkesin, ortadaki borç realitesini kabullenmesi gerekiyor.
KÖYLERE (MAHALLELERE) HİZMETLER BÖYLE Mİ OLMALI?
Bir Işıklar söylemi daha: "Merkeze ne yapıyorsak, mahallelerimize de aynı eşitlikle hizmet ediyoruz." Hayır efendim, aynı eşitlikle, aynı hakkaniyetle hizmet götüremiyorsunuz. Belediyenin ne yazık ki aynı ölçüde hizmet götürecek gücü yok. "35 mahallenin 35'ine de aynıyız" derseniz, demagoji yapmış olursunuz. Servis edilen basın bültenlerine bakıyorum, 2016-2019 yılları arasında şu hizmetler yapılacak deniyor, hiç yazılmasın daha anlamlı olur. 3 yılda yapılacak hizmet sayısı 4'ü geçmiyor. O hizmetler ise taş döşemek, çiçek ekmek, beton örmek, ısı yalıtımı yapmak vs...
"Yapamıyoruz, paramız yok" denilse daha samimi gelir, insanlar en azından hak verir. Belediye yetkililerinin hizmetten kastı bunlarsa bir şey diyemem...
DOĞALGAZ HAYIRLI OLSUN
Çayırdere, Sayalar ve Danamandıra'ya doğalgaz geldi. Biz nasıl kombiyi çalıştırıp musluklardan sıcak su kullanıyorsak ya da kaloriferden ısınıyorsak, merkeze uzak mahallelerimizdeki vatandaşlarımız da aynı hizmetten faydalanabilecek. Bu hizmet geç de olsa geldi. Hayırlı uğurlu olsun, emeği geçenlere teşekkürler.
Ancak açılışla ilgili konuşulanlar, sönük geçtiği yönünde. "Doğalgaz gibi önemli bir hizmet köylere ulaşmış, AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, meclis üyeleri ve yönetim kurulu üyeleri dışında açılışta kimse yok. Daha coşkulu olmalıydı" diyenler var...
SİLİVRİ'DE SPOR ADALETİ
Bir okurum "yaz şunları" dedi, ben de yazıyorum: "Silivri'de spor adaleti yok. 30 spor kulübü var, 5 tanesine çifte standart uygulanıyor. Alibeyspor'a otopark, Mimarsinan'a otopark, Gümüşyaka'ya çay bahçesi ve otopark, Silivrispor'a otopark, Kavaklı'ya otopark ve diğer rantlar, peki diğer kulüpler ne olacak? Nerede spor adaleti?"
İSMET KARABULUT VE SURVİVOR
Silivrili güreşçimiz, Silivrispor Kulübü Güreş Antreni İsmet Karabulut, bu aralar Acun Ilıcalı'dan müjdeli bir haber bekliyor. Survivor'ın yeni sezonu için yapılan mülakat ve elemelerde şimdiye kadar başarılı olmuş. Birçok defa Acun Ilıcalı ve asistanlarıyla yan yana geldiğini, birtakım testlere tabi tutulduğunu ve hepsinden tam not alarak geçtiğini söylüyor. İsmet Hoca inşallah seçilir, bizler de ekranlarda O'nu seyrederiz. Hem gururlanır, hem heyecanlanır, hem de destek oluruz. Başarılı bir sporcu, ekranların da yeni gözdesi neden olmasın?
YORUMLAR